Gezondheid

 

reiniging van lichaam en geest

In deze drukke tijd groeit de behoefte aan (innerlijke) rust en ontspanning, zinvol voor een gelukkig leven. Wilt u een aantal dagen helemaal ontspannen en ontgiften of herstellen van lichamelijke klachten dan is Refugium Rosa de beste keus voor u. Tijdens uw verblijf kunt u zich richten op het ontgiften van lichaam en geest door het eten van gezonde biodynamische voeding uit eigen tuin of een zandbad in Merzouga. Kom helemaal tot rust door heerlijk te wandelen in een prachtige omgeving.

Totale Ontgifting

Reiniging van Lichaam en Geest.

Zandbad

 

Zandbaden zijn misschien niet zo bekend als andere detox-producten of detox-spabehandelingen, maar het is zeker een trend aan het worden. Vogels nemen vaak zandbaden en vele andere dieren, dus misschien is het logisch dat dit ook voor ons zou werken?

Zandbaden hebben een kalmerende werking op het lichaam. Naast het ontspannen van de geest, zijn zandbaden een super effectief middel om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Zand is erg alkalisch van aard. Het trekt zuur uit het lichaam en vervangt het voor mineralen door osmose. Na het nemen van een zandbad, voelt u zich daarom jonger en energieker dan ooit tevoren.

Marokkaanse woestijnstammen zijn niet de enigen die door zandbaden ontgiften. De inheemse bevolking van Australië staat er ook om bekend dat ze zich in het zand begraven om toxines en andere ziektes te verwijderen. Deze inheemse mensen zeggen ook dat de reden waarom zoveel mensen in de wereld het nodig vinden om deodorant te gebruiken, is omdat hun lichaam gevuld is met gifstoffen die stinken als ze door de poriën van de huid naar buiten komen. Door het lichaam via zandbaden te ontgiften, zou je altijd goed kunnen ruiken, of tenminste tot je volgende zandbad.

Het zandbad in de Sahara van Merzouga is een oude Berberse behandeling voor het genezen van allerlei kwalen. Buiten het ontgiften van het lichaam heeft het een helende werking op tal van aandoeningen die de gewrichten, spieren en pezen treffen. Er wordt gezegd dat een zandbad verlichting biedt voor mensen die lijden aan deze aandoeningen. Het helpt om de symptomen te verzachten en verschillende huidaandoeningen te genezen. Mensen die lijden aan reuma, artritis, ischias, acne en psoriasis, kunnen baad hebben bij zandbadtherapie.

Zandbad

fill your life with adventures

not with things.

have stories to tell

not stuff to show.

Bio-Dynamische voeding

ballans tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos

 

Wij telen onze groenten en fruit op Biodynamische wijze. Biodynamische landbouw is een landbouw die zorgt voor de gezondheid van de bodem en planten met als resultaat een gezonde voeding voor dieren en mensen. De fundamenten van biodynamische landbouw werden gelegd door de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Mens en natuur is momenteel zo aangetast dat ze niet langer in staat is om zichzelf te genezen, daarom is het noodzakelijk om de balans terug te brengen in de natuur, die belangrijk is voor de gezondheid van planten, dieren en mensen.
De term Bio-dynamisch omvat alles wat deel uitmaakt van de boerderij en daar leeft: de grond, huisdieren en mensen die daar werken, maar ook wilde planten, bossen, vijvers, beken, vogels, insecten, andere wilde beesten, lokaal klimaat, seizoenen en andere ritmes. Al deze elementen zijn interactief en onderling verbonden. Biodynamische landbouw stelt ons in staat om producten aan te bieden met een hoge voedingswaarde wat nodig is voor een gezond dieet.

 

PDF Leven in Harmonie met onze voeding

Bio-Dynamisch

fill your life with adventures

not with things.

have stories to tell

not stuff to show.

Yoga en meditatie

Wandelretraite

 

Maak jezelf los van de dagelijkse sleur in het uitgestrekte en adembenemende Hoge Atlasgebergte. Verken de afgelegen bergdorpen van de Berbers. Vind je balans in dagelijkse yoga en meditatie oefeningen gecombineerd met beweging en ontspanning. Ga op zoek naar de eenzaamheid en ervaar de ware magie van dit prachtige, culturele en natuurlijke landschap.

Yoga en Meditatie

Into the desert

I go, to lose my mind and find my soul.

have stories to tell

not stuff to show.

Vitamine G

 

Over de positieve effecten van groen en natuur op onze gezondheid bestaat geen twijfel. In wetenschappelijk onderzoek is dit veelvuldig aangetoond. Een groene omgeving nodigt uit tot bewegen, een groene omgeving werkt ontspannend en helpt te herstellen van stress en bevordert cognitieve functies. In een tijd waar we bijna gedwongen worden om binnen te verblijven door ons werk op kantoor en vervolgens thuis door te werken op de pc, tv te kijken en vooral onze kinderen die niks anders doen dan computergames spelen en doorbrengen op youtube is het van belang om de natuur in te gaan. Leer weer te genieten van de rust en ontspanning die de natuur ons te bieden heeft. Hier hoef je jezelf niet te dwingen om er op uit te gaan. Er is zoveel te zien en te beleven dat je tijd te kort komt. Wij vinden het belangrijk dat je na een bezoek aan deze schitterende omgeving weer enigzins hersteld bent en dat je weer nieuwe energie hebt opgedaan.

Vitamine Groen

fill your life with adventures

not with things.

have stories to tell

not stuff to show.